АЛЕКСАНДРА ВУЈЧИЋ И „ЛЕБДЕЊЕ“ У ОСАМ НИЈАНСИ ПЛАВЕ

У библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу представљена је збирка поезије „Лебдење“, ауторке Александре Вујчић. Ауторка је рођена у Петровцу на Млави, детињство провела у Бистрици. Живи и ради у Пожаревцу, а песме су јој објављиване у часопису за књижевност, културу и науку „Мајдан“ и другим књижевним часописима. Учесник је бројних културно уметничких манифестација.
О збирци поезије „Лебдење“, говориле су Славица Пејовић, песникиња и Славица Јовановић, професор књижевности и књижевница.
„…У стихотворном ткању ове наше младе песникиње као да се уткала и слила галаксија жудње, боли, радовања, туге, љубави и многи би рекли да је то једна мелодрама или драма меланхоличне и несрећне девојке. Чињеница да у том стихоречју има и туге и боли и патње али њена поезија својеврстан преплет рањеног срца, усамљене душе и храброг борца да се са тим избори. Ово није збирка патетичне поезије обавијене маглом страдања. Нема у поезији Александре Вујичић густог ткања ни тешко разумљивих рефлексија. И нема стиха у рукавицама. Ово је непосредна вербална комуникација са собом и Богом али са Он – њена љубав је алфа и омега њеног трагања и за собом и смислом постојања….“ , рекла је Славица Пејовић
„…Поезија Александре Вујчић је махом љубавна, мада има и рефлексивних песама у којима песникиња води дијалог са сопственом душом. Љубав је вечна тема . Она и рањава и милује. Александра тражи Аријаднину нит да изађе из вечних лавиринта живота. Њена поезија је озвездана, осунчана хуманитетом и милошћу. Отворила је своја чула о прима свет у себе, уме да поставља питања и прима одговоре. Одрасла је и сазрела ослушкујући себе поезијом, која јој је помогла да одрасте, јер поезија је лековита….“, рекла је Славица Јовановић.
У веома пријатној атмосфери о Александри Вујчић, говорила је Данијела Божичковић Радуловић, директорка Библиотеке, Драган Млавски, песник из Петровца на Млави и многи други из публике, који познају Александру, или им се допада њена поезија.