МНОГО ШАРЕНА КЊИГА И ПИСАЦ МИРКО МАРКОВИЋ ИЗ БЕОГРАДА СА ЧИТАЛИЋИМА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У СМОЉИНЦУ

Радујемо се празницима, посебно Новој Години, која је близу. Цео децембар је у Библиотеци Србољуб Митић у празничном, али и радном расположењу. Волимо када нас библиотекаре обрадује деца, али и ми волимо да обрадујемо и њих. Зато смо данас заједно са аутом књиге „Много шарена књига“ посетили Основну школу „Дража Марковић – Рођа“ у Смољинцу и били део пројекта „Читалићи“, о коме је говорила наставница Зорица Перић. Присутне је поздравила директорка библиотеке,  Данијела Божичковић Радуловић, која је представила деци Мирка Марковића.

На свој јединствени и оригнални начин, Мирко Марковић је представио своју „Шарену књигу“. Кроз разговор и игру, деца су научила шта је афоризам, кратка прича,  драмски текст.  За само шест секунди, научили су слушајући савете Мирка Марковића, цео стих напамет.

У раду су актвино учествовала деца од првог до седмог разреда, чак и просветни радници. И? Све је било тако лепо, разиграно, весело и шарено, баш као што носи и назив књига, која се чува не на полици него у глави. Најактвнија деца су добила књигу на поклон од аутора. Данијела Божичковић Радуловић је читала одломке из књиге…

У жељи и очекивању да се поново сретнемо са непоновљивим Мирком Марковићем, који тако лако пронађе пут до срца деце а и одраслих, остаје само да му пожелимо пуно успеха у даљем раду и да нам дарује много књига попут ове коју смо данас презентовали деци.