ОСНОВЦИ СА РОК ГРУПОМ „ОРАСИ“ У БИБЛИОТЕЦИ „СРБОЉУБ МИТИЋ“

У сусрет новогодишњим празницима, библиотека „Србољуб Митић“ Мало Црниће је у читаоници „Осам нијанси плаве“ за ученике седмог и осмог разред, организовала мини – концерт бенда „Ораси“ из Београда.

Програм је отворила Данијела Божичковић Радуловић, која је са великим надахнућем говорила о симболима ОРАХА,  чије језгро подсећа на мозак. У овом тренутку јединствен спој музике, поезије и људског ума.

Подршку деци у овим празничним данима, дали су челни људи општине Мало Црниће, председник, Малиша Антонијевић, каи и председница Скупштине општине, Горанка Беба Стевић.

Веома занимљива је чињеница, да су чланови  музичког бенда „Ораси“ сви професори. Чине га: Растко Орах (Јевтовић), Васа Орах (Домазет), Влада Орах (Ђекић) Аца Орах Трубарац) и Сандра Орахиња (Трпковић).  У извођењу овог бенда „Ораси“, публика је имала прилика да чује песме компоноване на текстове песама: Милутина Бојића, Миодрага Павловића, Слободана Ракитића, Милосава Тешића, Момчила Настасијевића и др.

Публици се обратио и Раско Јевтовић, професор Српског језика и књижевности у Петој београдској гимназији. Поред музике, воли и књижевност, тако да је и члан Удружења књижевника Србије. Бенд „Ораси“ постоји од 2002. године, са идејом да савремену Српску поезију приближи становништву. Српска поезија ХХ века повезана је на оригиналан начин са творевином хх века а која се зове РОК МУЗИКА.