У име свих нас из…

НАЈВЕЋИ песник међу музичарима-или музичар међу песницима, кажу.  Човек који је емоцијом и стихом на својеврстан начин обојио једно време. Oчима дечака и умом мудраца певао je о великим и малим стварима које чине живот и карактеришу човека.

Ђорђе Балашевић.

Песник. Приповедач. Кант- аутор. Дечко са гитаром. Несуђени Панонски морнар и судбински значајна личност,  који је обележио  једну епоху и обојио наш емотивни свет.

Волели смо, патили, плакали, радовали се, веровали и правили планове уз Његове стихове и риме. Смејали се немирном и неукротивом певцу, завидели Божи на храбрости да ризикује, туговали због Васе и његове судбине, сањали да смо и ми препливали Дунав због неке Оливере, или лепе Протине кћи… док смо на Рингишпилу детињства кроз калеидескопе боја испраћали Циркус из нашег малог града и живота. Низао је речи као бисере, тако мудро, а опет, једноставно и лако, и ненаметљиво, као дисање.  Сачувајмо емоцију и напишимо причу о Њему. сачувајмо га од заборава, као што је он нас чувао од малодушности и разочарења.

... За све вас који волите Балашевићеве песме, или по неки стих, Библиотека ,,Србољуб Митић,, расписује конкурс:

У ИМЕ СВИХ НАС ИЗ… 

Правила су једноставна:

  • Право учествовања имају сва пунолетна лица;
  • Може да се конкурише са две песме(дужине до две куцане стране) или две приче(до пет страница текста), а можете да пошаљете и песме и приче
  • Радове потписати шифром, и навести само број телефона. 
  • Песме и (или) приче слати искључиво електронском поштом на адресу:                                                                                                       ne.lomite.mi.bagrenje.53