Ultrazvučni aparat za rano utvrđivanje graviditeta kod krava u malocrnićkoj Veterinarskoj stanici

Za potrebe žitelja opštine Malo Crniće, lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem, obezbedila je ultrazvučni aparat, namenjen za rano utvrđivanje graviditeta kod krava. Ovaj čin je dokaz da predstavnici lokalne samouprave brinu o potrebama i građanima malocrnićke opštine.
Posle uspešno sprovedene javne nabavke i kupovine, ultrazvučni aparat je isporučen Veterinarskoj stanici u Malom Crniću. U narednim danima biće izvršena obuka zaposlenih u Veterinarskoj stanici, a zatim i stavljen u funkciju. Ovo je aparat novije generacije, jedini koji postoji na teritoriji naše Opštine. Može da vrši preglede, kako na krupnim, tako i na sitnim životinjama; rano utvrđuje steonost a ima i mogućnost za utvrđivanje promena na unutrašnjim organima. Vrednost ovog aparata 350.000,00 dinara.
Ovaj ultrazvučni aparat je direktoru  Veterinarske stanice predao predsednik Opštine, Mališa Antonijević u prisustvu predsednice Skupštine opštine, Goranke Stević; zamenika načelnice Opštinske uprave, Dragana Mitića i zaposlenih radnika u Veterinarskoj stanici.
„…I dalje će poljoprivredni proizvođači moći da računaju na pomoć opštinskog rukovodstva za poboljšanje, poljoprivredne proizvodnje u našoj opštini…“, istakao je predsednik Antonijević.