Ултразвучни апарат за рано утврђивање гравидитета код крава у малоцрнићкој Ветеринарској станици

За потребе житеља општине Мало Црниће, локална самоуправа на челу са председником општине Малишом Антонијевићем, обезбедила је ултразвучни апарат, намењен за рано утврђивање гравидитета код крава. Овај чин је доказ да представници локалне самоуправе брину о потребама и грађанима малоцрнићке општине.
После успешно спроведене јавне набавке и куповине, ултразвучни апарат је испоручен Ветеринарској станици у Малом Црнићу. У наредним данима биће извршена обука запослених у Ветеринарској станици, а затим и стављен у функцију. Ово је апарат новије генерације, једини који постоји на територији наше Општине. Може да врши прегледе, како на крупним, тако и на ситним животињама; рано утврђује стеоност а има и могућност за утврђивање промена на унутрашњим органима. Вредност овог апарата 350.000,00 динара.
Овај ултразвучни апарат је директору  Ветеринарске станице предао председник Општине, Малиша Антонијевић у присуству председнице Скупштине општине, Горанке Стевић; заменика начелнице Општинске управе, Драгана Митића и запослених радника у Ветеринарској станици.
„…И даље ће пољопривредни произвођачи моћи да рачунају на помоћ општинског руководства за побољшање, пољопривредне производње у нашој општини…“, истакао је председник Антонијевић.